3111127

Bikini - Babylon /2006/

BIKINI - Babylon


Mirek Urban - hudba, kytara, zpěv, text /14/
Honza Pavlíček - bicí, sbor
&
Golda - texty, produkce, zvuky, sbor, grafika, cover & booklet

 

Markétka + Kačenka Kubištovy: sbor /01,11,13/
Přemysl Kubišta: zpěv /14/
Romana Neumannová: zpěv /13/
Jan Čmelák: housle /09,15/
Jiří Kohout: trubka /16/
Tomáš Pavíza: foukací harmonika /15/
Pavel Brom: zvuk, sbor /06,10/
Brom, Golda, Urban: mix
Přéma Haas: mastering
Tráva, Kid, Cucino: fotky
Nahráno v roce 2006 ve studiu Avik v Plzni
/mimo 18 - doma/

Věnováno Karlovi Tarantíkovi, kterýžto, měníc šrot za letadla v poměru kilo za kilo, buduje z nich ve Zruči u Plzně Air Park.

Z neklidu duše pro potěchu oka a asi tak trochu navztek sousedům.


Es war einmal... asi tak v roce 2004. Znouze hrála na festíku u Benátek nad Jizerou a tam mne po dlouhé době něco naprosto dostalo. Dvoučlenné hudební těleso z Mladé Boleslavi - Bikini. Mezi kapelama s dechovejma sekcema, sboristkama a jánevímčímvším byli najednou na podiu jen dva kluci se sestřihem ala Karel Hála, bubeník hrál ve stoje na bicí dle vzoru Stray Cats, kytarista do toho řezal s neskutečnou vervou a zpíval o život. A výborný písničky. Syrovej rokenrol, ale všechno lehkej neuhňahňanej sřih a hitovka za hitovkou. Jediný, co mi vadilo bylo, že anglicky. Nevadí mi z principu kapely, co primárně tvoří v angličtině, ale někdy mi to přijde v českejch souvislostech škoda. Moc hezký překvapení. Když dohráli, šel jsem je pozdravit a poděkovat jim, což pro mne není úplně obvyklé, většinou jsem dost plachej a zalezlej. Dali jsme si s kytaristou a autorem jejich materiálu Mirem pivo, sedli si na břeh řeky a povídali si. Slovo střídalo slovo, věta větu. Zjistili jsme, že máme dost podobnej vkus, co se kapel a písniček týká a tak nějak celkově taky. Po nějaký chvíli jsem se vytasil s výtkou k anglickým textům a on mi odpověděl, že by i rád česky, ale že mu to v češtině prostě nejde a že to neumí. A pak jsem udělal něco, co do té doby nikdy - zeptal jsem se, jestli nechce poslat nějaká dema, že se můžu pokusit já. Přeci jen za roky se znouzí člověk nějaké zkušenosti posbíral. A následující cca rok jsme si posílali poštou obálky s textama, kazetama.. old school v kybernetickém věku :-) Nakonec jsme zalezli do studia a za pár dnů natočili tuhle desku - Babylon. Pak jsem si na koncertech s Bikinama parkrát jako host zazpíval i zahrál pár písniček na basu, Miro se naučil psát český texty /dokonce se mu některý písničky zdály komplet ve snu - prostě se v noci probudil, nahrál demáč a šel zase spát/, připravili jsme komplet materiál ještě na jednu desku, ale všechno to nějak pomalu usnulo. Miro se oženil, odětil, financí je také třeba a čas se pak stává nedostakovým zbožím. Navíc málo známé kapely mají u nás obrovský problém si vůbec někde zahrát, což je strašně demotivující a málokdo ustojí to, že tu spoustu energie, kterou věnuje muzice, má pak možnost prezentovat třeba jen párkrát za rok a to často jen pro své kamarády... No, ale uvidíme. Třeba to někdy ještě pokropí živou vodou.
Každopádně jsem rád, že jsem se na téhle desce mohl podílet. Byl to hezkej čas. A celý to beru tak trochu i jako můj náhodnej vedlejšák, kdybyste se náhodou někdo divil, proč tu ta deska je :-)
Golda 11.4.2013

full album archiv: http://ulozto.cz/xCzzoCU8/bikibab-rar - nefunkční odkaz please nahlašte na znc_kontakt@seznam.cz 
 

 

 

 


Skladby

01 - Sirény Text Stáhnout
02 - Zesil to rádio Text Stáhnout
03 - Valentýn Text Stáhnout
04 - Nádherný ráno Text Stáhnout
05 - Gelboy Text Stáhnout
06 - Osamělá vlna Text Stáhnout
07 - La America Text Stáhnout
08 - Brian Text Stáhnout
09 - Sic Text Stáhnout
10 - Hip Hop Text Stáhnout
11 - London Xmas trip Text Stáhnout
12 - Nesahej mi bejby nikdy na volant Text Stáhnout
13 - Mlíko, krev a nikotin Text Stáhnout
14 - Vstávej chlape už je čas Text Stáhnout
15 - Pruhovaný vrhá slunce stín Text Stáhnout
16 - Johny Wayne Text Stáhnout
17 - Homelessong Text Stáhnout
18 - Babylon Text Stáhnout