3119835

1997 - časopis Rock Pop - rubrika Live - Mňága a Žďorp, Znouzectnost - Praha, Kongresové centrum, 16.12.1996

ROCK & POP – 1997, číslo 2., strana 98 - rubrika "Live"

 

MŇÁGA A ŽĎORP, Znouzectnost - Praha, Kongresové centrum, 16.12.1996

 

Pokud se dozvím, že se koncert známé české rockové skupiny koná v Kongresovém centru (čti Pakul), moc důvěry to ve mně nevyvolá. Navíc propagace mizerná, plakátů málo.
Večer v Koncertním sále začal v předposlední vánoční pondělí přesně - v 18:00 filmem Mňága – Happyend. Film opravdu stojí za to vidět i po několikáté, ale škoda mizerného zvuku. Po filmu publikum, ležící v pohodlí na zemi na taškách a batůžcích, vstalo a hned začala hrát Znouzectnost. Pořádně to nastartovala – ještě jsem nikdy nikde neviděla, aby předkapela lidi takhle chytla. ´Znouze´ měla viditelně radost z úspěchu a mám pocit, že mnozí v sále tam byli jen kvůli ní (viz rychlejší i pomalejší věci odzpívané publikem). Přídavek – jasná věc a vypadalo to na další, ovšem čas pokročil.
Mňága a Žďorp nám hned v úvodu nepřinesla Žádné dobré zprávy, stejně jako v říjnu v Lucerna baru. Také omluvila původně avizovaného hosta Karla Zicha. Druhý slibovaný host Mikoláš Chadima se dostavil a hrál v písničkách z Furt rovně (před lety desku spolunahrával). Hlavní slovo měly písně z alba Happyend, které patří k filmu. Výborný byl Obraz pro výstavu koček na úplný konec. Mňága jela dobře celý koncert, ale znovu se potvrdilo, že – nic naplat – největší pecky jsou pořád Hodinový hotel, Ne, teď ne!, Made in Valmez a 17B, podle čehož také posluchači reagují.
Příjemný večer. Mňága se necpe za každou cenu nahoru a o tom by asi bigbít měl být.
Helena Koutská.